Kemi

Finde elektrontallet

22. august 2013 af dennise4 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Ne har nukleontallet 4 som også er 4 Unit.Ne=Neon har protontallet=2.Nukleontallet-protontallet=neutrontallet.Altså
4-2=2.Hvordan regner man elektrontallet ud?Er det altid ligemageri elektroner som protoner?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2013 af mathon

               2010Ne10   har protontallet = 10.

                      20 nukleoner        10 elektroner

.

elektronantallet er altid lig med protonantallet for et ladningsneutralt grundstofatom


Svar #2
22. august 2013 af dennise4 (Slettet)

Ne har protontallet 10 og nukleontallet 20...
Hvordan udregner man elektrontallet?der er vel ikke altid lige antal protoner som elektroner?har neon elektrontallet 10?

Svar #3
22. august 2013 af dennise4 (Slettet)

Hvordan finder man så elektrontallet for et ikke ladningsneutralt grundstofatom?

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man finder først elektrontallet for det ladningsneutrale grundstofatom, og så korrigerer man med det antal elektroner, som ionen har i overskud eller underskud.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2013 af mathon

eksempler
                         11Na+ [Ne]

                         19K+ [Ar]

                         12Mg2+ [Ne]

                         20Mg2+ [Ar]

                         13Al3+ [Ne]

                         21Sc3+ [Ar]

................


                         9F - [Ne] 

                         17Cl- [Ar]

                         8O2- [Ne]

                         16S2- [Ar]

                         7N3- [Ne]

                         15P3- [Ar]

.

.

[Ne]  betyder:   med elektronstruktur som Ne
[Ar]   betyder:   med elektronstruktur som Ar


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2013 af mathon

se

Vedhæftet fil:hovedgrupper.doc

Skriv et svar til: Finde elektrontallet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.