Kemi
titrering af salt
26. oktober 2005 af
axell (Slettet)
Jeg er ved at lave nogle beregninger til en titreringsøvelse, der drejede sig om at finde mængden af salt i 3 gram smør.
Der blev tilsat 3 ml K2CrO4 og idryppet 14,1 ml AqNO3 (0,0499 M).
Mine beregninger sider:
0,0141L x 0,0499mo/L = 0,000704 mol
Altså er der 0,000704 mol Aq, som har bundet sig 1:1 til 0,000704 mol Cl.
Det er vel også 0,000704 mol NaCl?
m = n/M => 0,000704mol x (molarmasse for NaCl=58,44g/mol) = 0,0411 g
På smørpakken står der saltindhold pr. 100 g = 1,2 g. eller 1,2 %
Altså (3g/100) x 0,0411 = 0,001233%
Hvad er det lige, jeg gør forkert?
Der blev tilsat 3 ml K2CrO4 og idryppet 14,1 ml AqNO3 (0,0499 M).
Mine beregninger sider:
0,0141L x 0,0499mo/L = 0,000704 mol
Altså er der 0,000704 mol Aq, som har bundet sig 1:1 til 0,000704 mol Cl.
Det er vel også 0,000704 mol NaCl?
m = n/M => 0,000704mol x (molarmasse for NaCl=58,44g/mol) = 0,0411 g
På smørpakken står der saltindhold pr. 100 g = 1,2 g. eller 1,2 %
Altså (3g/100) x 0,0411 = 0,001233%
Hvad er det lige, jeg gør forkert?
Svar #1
26. oktober 2005 af frodo (Slettet)
Det er din procentudregning, det er galt med:
0,0411 i 3 g:
m%(NaCl)=0,0411g/3g * 100%=1,37%
0,0411 i 3 g:
m%(NaCl)=0,0411g/3g * 100%=1,37%
Svar #2
28. oktober 2005 af axell (Slettet)
Tak
lige een ting til.
Hvad menes med stofmængdekoncentration?
Er det hvor mange gram der er?
lige een ting til.
Hvad menes med stofmængdekoncentration?
Er det hvor mange gram der er?
Svar #3
28. oktober 2005 af KemiKasper (Slettet)
Nej stofmængdekoncentrationen, M, er antallet af mol pr. liter.
[M] = mol/L
[M] = mol/L
Skriv et svar til: titrering af salt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
