Matematik

Meter/s til Km/t

24. august 2013 af jihudsif (Slettet)

2,14 meter/s løber jeg  ----

 

Hvordan regner man det ud til km/t? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2013 af 123434 (Slettet)

Du ganger med 3,6.


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. august 2013 af mette48 (Slettet)

2,14 m/s = 2,14*60 m/min = 2,14*60*60 m/t = 2,14*60*60 / 1000 km/t  = 2,14*3,6 km/t


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. august 2013 af hesch (Slettet)

m/s  →  km/t

kig på enhederne:

Du skal gange med:

s/t = s/min * min/t = 60*60

og du skal dividere med

m/km = 1000

Herved får du:

m/s * s/min * min/t * km/m =                             ( forkort ud )

km/t

Bare til en anden gang.    :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2013 af mathon

eller skrevet

                      1 m/s = (1 m) / (1 s) = (3600 m) / (3600 s) = (3,6 km) / (1 t) = 36 km/t

                      1 = 36 km/t / m/s

                      2,14 m/s = (2,14 m/s) • 1 = (2,14 m/s) • (36 km/t / m/s) = 7,704 km/t

                     


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2013 af mathon

#4 rettet for gentaget tastfejl:
 

eller skrevet

                      1 m/s = (1 m) / (1 s) = (3600 m) / (3600 s) = (3,6 km) / (1 t) = 3,6 km/t

                      1 = 3,6 km/t / m/s

                      2,14 m/s = (2,14 m/s) • 1 = (2,14 m/s) • (3,6 km/t / m/s) = 7,704 km/t

                     


Skriv et svar til: Meter/s til Km/t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.