Matematik

Andengradsligning

25. august 2013 af Jauz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået til opgave at omskrive følgende til en kvadratsætning: x^2 ­- 4x +4 = 9
Det var let nok at omskrive det og bliver til (x - 2)^2 = 9 

Problemet er så hvordan LØSER jeg ligningen? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2013 af mathon

                     (x - 2)2 = 9

                     x - 2 = ±3

          x = 3 + 2 = 5      v      x = -3 + 2 = -1


Svar #2
25. august 2013 af Jauz (Slettet)

@mathon 

- Hvorfor sætter du den til at give = 3?
Er det fordi 3 * 3  = 9? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. august 2013 af mathon

fordi
              9 = 32


Svar #4
25. august 2013 af Jauz (Slettet)

Takker. :) 


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.