Fysik

Parallaksemetode

25. august 2013 af Gandhara (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et simpelt opgave, hvor jeg gerne vil være sikker på om jeg har regnet rigtigt:

Parallaksen for Barnads stjerne er 0,000154o. Bestem afstanden til stjernen i enheden parsec:

Jeg siger:

d=149,6*10km/sin(phi)

d=149,6*106 km/sin(0,000154)

d=5,56588*1013km

omregning fra km til ly:

d=5,56588*1013 km / (299792,458 km*60*60*24*365)=5,88716 ly

Omregning fra ly til pc:

d=5,88716 ly / 3,3 = 1,78399 pc

 

Er det korrekt regnet? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Dobbeltpostering med https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1370551

hvor spørgsmålet er besvaret.


Skriv et svar til: Parallaksemetode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.