Matematik

lidt svær vektoropgave

25. august 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP.

Jeg sidder med denne her opgave. Jeg har løst 1'eren, men jeg kan ikke finde ud af, hvordan jeg skal lave den sidste?

Kan det desuden passe, at tallet k = (20 / 3)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Vektorerne a og b er parallelle, hvis og kun hvis vektorerne â og b er ortogonale, dvs. 

â • b = 0 .

Alternativt, hvis a = [a1 ; a2] og b = [b1 ; b2] , skal der gælde

a1 / a2 = b1 / b2 , dvs

12/5 = 16/k , eller 

k = 16·5/12 = 20/3 ,

dvs. din værdi er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2013 af hesch (Slettet)

Det skal gælde, at 16/5 = 12/k.

Undskyld:  12/5 = 16/k


Svar #3
25. august 2013 af cecilied34 (Slettet)

Okay, tak :)

Kan I så forklare mig, hvordan jeg finder tallet t?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der skal så gælde

16 = 12·t 

(og der vil da med den korrekte værdi af k også gælde 5 = k·t) .


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2013 af JG0005 (Slettet)

t er et tal, som gør at når vektor a gange med det tal, så bliver resultatet ligesom vektor b. 


Svar #6
25. august 2013 af cecilied34 (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: lidt svær vektoropgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.