Matematik

Intergrale

25. august 2013 af tottemusen (Slettet) - Niveau: A-niveau

bestem intergralet

1/x*(ln(x)+3)dx

g(x)= ln(x)+3

g'(x)=1/x 

dt= 1/x dx

 

Her står jeg så af... Nogen der kan hjælpe? :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Er det

∫ (1/x) · (ln(x)+3) dx

eller

∫ 1/(x·(ln(x)+3)) dx     ?

Hvis det er det første integral (ikke intergral) , benyttes substitutionen u = ln(x) , du = (1/x) dx .


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2013 af ChemistryIsKey

Du kan sagtens benytte den substitution du har lavet i opgaven;

     ∫ 1/x · (ln(x) + 3) dx

 

     u = ln(x) + 3

     du/dx = 1/x

     dx = x · du

 

     ∫ 1/x · u · x · du = ∫ u du = u2 / 2 + k = (ln(x)+3)2 / 2 + k   ,   k ∈ R

 

Faktisk er det lettere at bruge den substitution, da du kommer af med tre tallet ved differentiationen! :)


Svar #3
25. august 2013 af tottemusen (Slettet)

Forstår ikke helt din fremgangsmåde? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvis det er det første integral (som efterspurgt i #1): med u = ln(x), du = (1/x) dx   fås

 ∫ 1/x · (ln(x) + 3) dx = ∫ (u + 3) du = u2/2 + 3u + k = (1/2)·(ln(x))2 + 3·ln(x) + k


Svar #5
25. august 2013 af tottemusen (Slettet)

Ey tak! :-) 


Skriv et svar til: Intergrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.