Matematik

Hjælp til vektorregning

26. august 2013 af AlexKlug (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle der kan give hint til hvordan jeg skal løse opgave b i 5b på sidste side i den vedhæftede fil?

Vedhæftet fil: Sæt nr 1 3 Mat A.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opg 5b.

Det er givet om vektorerne a, b og c, at a = [-3 ; 1] og b = [2 ; 3], og at c = a + t·b , hvor t er et reelt tal.

Man skal løse ligningen

ac = 1 .

Indsæt udtrykket for vektor c, og løs nu ligningen

a • (a + t·b) = 1

 


Svar #2
26. august 2013 af AlexKlug (Slettet)

tak for det :)


Skriv et svar til: Hjælp til vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.