Matematik

Differentialregning

26. august 2013 af simonpedersenbrow (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har en matopgave som jeg ikke forstår:

Min lære har givet mig svaret på opgaven, men skal finde ud af hvordan jeg udregner den.

Svaret på opgaven er: 
x=-2(=A) v x=2 x x=4
y = 6x+12

En funktion f er bestemt ved: f(x) = 1/4x- x2 - x + 4 .

Det skæringspunkt mellem grafen  for f og førsteaksen, der har den mindste førstekoordinat, kaldes A.

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet A.

Kan i hjælpe mig ? :)

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal løse ligningen f(x) = 0 , dvs.

(1/4)·x3 -x2 -x +4 = 0 .

Du har allerede fået oplyst, at for punktet A er x = -2.

Benyt så tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

med x0 = -2, og hvor det også vides, at f(x0) = f(-2) = 0 . Beregn f '(-2) og indsæt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2013 af LubDub (Slettet)

a)

find først skæringspunkterne med førsteaksen

   f(x) = (1/4)•x3 - x2 - x + 4 = 0

 

Tangenten til grafen for f i punktet A har ligningen
                                       (A er skæringspunktet med den mindste førstekoordinat)

    y = f(A) + f '(A)•(x - A)


Svar #3
26. august 2013 af simonpedersenbrow (Slettet)

Tusind tak for svaret! :-)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.