Kemi

Hastighedsudtryk!!

26. august 2013 af maikenC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave!

For reaktionen

2NO(g) + O2(g) → 2NO2(g)

fandt man, at hastigheden blev halveret, når koncentrationen  af O2 blev halveret, mens hastigheden faldt til en fjerdedel, når koncentrationen af NO blev halveret.

Opskriv et hastighedsudtryk for reaktionen.

Jeg har fundet frem til at hastighedsudtrykket skal skrives som  formlen nedenunder, men jeg har ingen ide om hvad der skal stå på x og y's plads?

v= k [NO]x . [O2]y

Håber nogen vil hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det fremgår, at hastigheden er proportional med [O2] og proportional med [NO]2 , så x = 2 og y = 1 .


Svar #2
26. august 2013 af maikenC (Slettet)

Og hvor får du x=2 og y=1 fra. Er det bare tilfældige tal eller?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det fremgår jo af oplysningerne i opgaven:

hastigheden blev halveret, når koncentrationen  af O2 blev halveret: proportionalitet med [O2] .

hastigheden faldt til en fjerdedel, når koncentrationen af NO blev halveret: proportionalitet med [NO]·[NO] ,

dvs.

v = k · [O2] · [NO]·[NO] = k · [O2] · [NO]2


Svar #4
26. august 2013 af maikenC (Slettet)

Tror jeg har forstået det nu. Tak for svar.


Skriv et svar til: Hastighedsudtryk!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.