Kemi

Reaktionshasighed!

27. august 2013 af maikenC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan fortælle mig om jeg har gjort dette rigtigt. Og i så fald burde jeg ikke kunne gange mit svar med noget så jeg slipper for alle de nuller foran??

Og så kunne jeg også godt tænke mig at vide hvad svaret skal skrives i.. s-1 eller m/s ??

Opgave.

For reaktionen mellem nitrogenoxid og ozon:

NO + O3 → NO2 + O2

har man bestemt følgende hastighedsudtryk:

v = 2,20·107M-1s-1·[NO]·[O3]

Beregn reaktionshastigheden hvis

[NO] = 3,1·10-6M og [O3] = 2,8·10-7M

Svar:
v = 2,20·107M-1s-1*[NO]*[O3] → v = 2,20·107M-1s-1*3,1·10-6M *2,8·10-7M = 0,000019
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Enheden for reaktionshastigheden er M/s eller M·s-1 . Hastigheden her bliver så

v = 2,20·107M-1s-1 · 3,1·10-6M · 2,8·10-7M = 1,91·10-5 M/s

Man benytter 10-eksponenter for at have bedre styr på tallene.


Svar #2
27. august 2013 af maikenC (Slettet)

Super, tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Reaktionshasighed!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.