Matematik

brøk til decimaltal

27. august 2013 af IdaElevYeah (Slettet) - Niveau: 7. klasse

brøken 5/8 til decimaltal.. hvordan gør man det?:-) 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2013 af Danieels (Slettet)

Du dividere 5 med 8 :)


Svar #2
27. august 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2013 af hesch (Slettet)

Man husker, at 1 divideret med 8 "går op", med et endeligt antal decimaler: 

1/8 = 0,125

Så 5/8 =  ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2013 af Danieels (Slettet)

Du kan også løse den ved at omskrives brøken til decimaltal ved at forlænge brøken til tiendedele eller hundrededele eller ved at dividere tælleren med nævneren.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2013 af 123434 (Slettet)

5*80/100=40%=0,4

 


Skriv et svar til: brøk til decimaltal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.