Matematik

Redegør for lånet og måned ydelse

28. august 2013 af Tazo (Slettet) - Niveau: C-niveau

En brugt bil koster 72.000 kr. Udbetalingen er 10 % af bilens Pris. Restbeløbet samt 6.000 kr. i omkostninger lånes i en bank.

a) Gør rede for, at lånet er på 70.800 kr.

Der betales en fast månedlig ydelse på lånet. Renten er 1,25 % pr. måned.

b) Bestem den månedlige ydelse, når lånets løbetid er 6 år, dvs. der betales 72 ydelser, og den første ydelse skal betales en måned efter lånets optagelse.

c) Beregn restgælden umiddelbart efter betalingen af den 12. ydelse.

Jeg er komplet lost..
  Hvilke formler bruges til at redegør for lånet osv??


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2013 af mathon

b)
                G = y • [1 - (1+r)-n]/r

                y = G•r / [1 - (1+r)-n]

                y = 70.800 • 0,0125 / [1 - 1,0125-72] = 1.497,07


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2013 af mathon

c)
         Restgæld efter netop indbetalte p'te ydelse

                Grest = G - a1•[(1+r)p - 1]/r          når a1 er første afdrag
                                                                   a1 = y - G•r

............
                a1 = y - G•r = 1.497,07 - 70.800•0,0125 = 612,07
 

                Grest = 70.800 - 612,07•[1,012512 - 1] / 0,0125 = 62.928,56


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2013 af mathon

eller

               Grest = 70.800•1,012512 - 1.497,07•[1,012512 - 1] / 0,0125 = 62.928,56


Svar #4
28. august 2013 af Tazo (Slettet)

Hvordan redegør jeg for at lånet er 70.800 kr?? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med på tråden. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2013 af mathon

Lånets hovedstol
                               G = 72.000•0,90 + 6.000
 


Skriv et svar til: Redegør for lånet og måned ydelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.