Matematik

ligninger

28. august 2013 af PleaseHjælpMigAlleSammen (Slettet)

1. X/2=40-X please hjælp mig

2. 3•X/2 ≥ x+1 håber i kan hjælpe vil også gerne have en forklaring P.s er ny i studeportalen...


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. august 2013 af funked (Slettet)

1. x/2=40-x

2x=80-2x (Ganger med 2 på begge sider for at fjene brøken)

Så isoler x ud divider.

 

2. det er det samme du skal gøre i den her med at gange nævneren væk. Husk at gange på begge sider :)


Svar #2
28. august 2013 af PleaseHjælpMigAlleSammen (Slettet)

så 1. gir' 20? undskyld hvis det forkert!!!

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2013 af PeterValberg

#2 ja, i opg.1 er x = 20

Uligheder løses som "normale" ligninger, med den undtagelse
at hvis du dividerer eller multiplicerer med et negativt tal, så
skal du vende ulighedstegnet :-)

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
28. august 2013 af PleaseHjælpMigAlleSammen (Slettet)

okay tak!!!

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2013 af 123434 (Slettet)

3*x/2>x+1

3*x/2>2*x+1

3x>2x+1

3x-2x>1

x>1

Er det ikke forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. august 2013 af PeterValberg

(3x)/2 ≥ x + 1    (multiplicér begge sider med 2)

3x ≥ 2(x + 1)     ("gang ind i" parentesen)

3x ≥ 2x + 2       (saml x'erne)

3x - 2x ≥ 2        (reducér)

x ≥ 2                  (hvilket er løsningen)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.