Kemi

redoxtitrering

28. august 2013 af camilla1234567890 (Slettet)

jeg skal brug hjælp til hvad jeg skal i opgave b og c i den vedhæftet fil 

Vedhæftet fil: redoxtitrering.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. august 2013 af LubDub (Slettet)

a)

Oxidationstal  +III                   +VII                      +II              +IV      
                         C2O42-     +     MnO4-    ----->     Mn2+     +     CO2
                        
Oxidation: C stiger med 1 : 2
Reduktion: Mn falder med 5 : 10


Afstemning af stigning og fald (lige meget der oxideres, som der reduceres)     

                      5 C2O42-     +    2 MnO4-    ----->    2 Mn2+     +    10 CO2
                         
Afstemning af ladning med 16 H+ på venstre side

                     16 H+     +     5 C2O42-     +    2 MnO4-    ----->    2 Mn2+     +    10 CO2
                                              
Afstemning af hydrogen med 8 H2O  på højre side

                      16 H+     +     5 C2O42-     +    2 MnO4-    ----->    2 Mn2+     +    10 CO2     +     H2O
                         
Oxygen stemmer


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2013 af LubDub (Slettet)

b)

    n(C2O42-) = m(Na2C2O4) / M(Na2C2O4)

    n(MnO4-) = 2 • n(C2O42-) / 5            pga koefficienterne i reaktionsskemaet

    c(MnO4-) = n(MnO4-) / V(KMnO4-)


Svar #3
28. august 2013 af camilla1234567890 (Slettet)

#2
hvad er det jeg skal finde ud af i b 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2013 af LubDub (Slettet)

c)

   n = n(CO2) = 2 • n(C2O42-)

   p • V = n • R • T          - isoler V


Svar #5
28. august 2013 af camilla1234567890 (Slettet)

jeg forstår ikke hvad jeg skal gøre i b 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2013 af LubDub (Slettet)

#3

    det står i det dokument, som du selv har vedlagt ?

#5

    hvad er det, du ikke forstår ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2013 af LubDub (Slettet)

#1 og #2

a)

Oxidationstal  +III                   +VII                      +II              +IV     
                         C2O42-     +     MnO4-    ----->     Mn2+     +     CO2
                       
Oxidation: C stiger med 1 : 2
Reduktion: Mn falder med 5 : 10

 

Afstemning af stigning og fald (lige meget der oxideres, som der reduceres)    

                      5 C2O42-     +    2 MnO4-    ----->    2 Mn2+     +    10 CO2
                        
Afstemning af ladning med 16 H+ på venstre side

                     16 H+     +     5 C2O42-     +    2 MnO4-    ----->    2 Mn2+     +    10 CO2
                                             
Afstemning af hydrogen med 8 H2O  på højre side

                      16 H+     +     5 C2O42-     +    2 MnO4-    ----->    2 Mn2+     +    10 CO2     +    8 H2O
                        
Oxygen stemmer

 

b)

    n(C2O42-) = m(Na2C2O4) / M(Na2C2O4)

    n(MnO4-) = 2 • n(C2O42-) / 5            pga koefficienterne i reaktionsskemaet

    c(MnO4-) = n(MnO4-) / V(KMnO4)


Skriv et svar til: redoxtitrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.