Matematik

Løs ligningssystemet

28. august 2013 af Mayzaidahmed (Slettet) - Niveau: B-niveau
x-2y = -2 og 3x-y = 9. Håber I kan hjælpe og komme med en forklaring

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. august 2013 af PeterValberg

Video fra FriViden2.dk, hvor der løses to ligninger med to ubekendte:

[ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2013 af 123434 (Slettet)

l x-2y=-2

ll 3x-y=9

l x-2y=-2

ll 6x-2y=18

x-2y-(6x-2y)=-2-18

x-2y-6x+2y=-20

-5x=-20

5x=20

x=4

4-2y=-2

-2y=-6

2y=6

y=3

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2013 af LubDub (Slettet)

du kan benytte substitutionsmetoden

                                    x - 2y = -2        ..      3x - y = 9

                                    x - 2y = -2 (I)    ..      y = 3x - 9  (II)

(II) indsættes i (I)

                                           x - 2·(3x - 9) = -2

                                           x - 6x + 18 = -2

                                           - 5x = -20

                                           x = 4

                            

nu kan y findes ved at indsætte x = 4 i (II)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2013 af funked (Slettet)

x-2y=-2 og 3x-y=9 Du har 2 ligninger med to ubekendte. Du kan eliminere den ene ubekendte ved at give den ene ubekendte lige store koefficenter. I den her opg. er det "nemmest" at give y'erne lige store koefficenter ved at gange

3x-y=9 med 2

1) x-2y=-2

2) (3x-y=9) ganges med 2 så det bliver 6x-2y=18

 

så kan du trække de 2 ligninger fra hinanden.

 

x-2y-(6x-2y)=-2-18 

x-2y-6x+2y=-20 (Nu kan du eliminere y'erne)

-5x=-20 (divider med -5 på begge sider)

x=4

Nu kan du indsætte din x-værdi på x's plads i en af de 2 ligninger og finde y.

4-2y=-2

-2y=-6 (divider med -2 på begge sider)

y=3

yderligere kontrol kunne være at indsætte begge værdierne og se om det passer

4-2(+3)=-2

4-6=-2

-2=-2


Skriv et svar til: Løs ligningssystemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.