Studievalg og videregående studie

Medicin-studiet og kvote 2

28. august 2013 af Danibelle (Slettet)

Hej alle sammen!
Jeg blev student i sommer og har indtil videre ikke vidst, hvad jeg ville læse videre.

Nu er jeg så blevet enig med mig selv om, at jeg gerne vil læse medicin. Mit gennemsnit er slet ikke til det, men er igang med at tage de supplerende fag, som jeg mangler.

Mit spørgsmål er derfor hvad lægges der vægt på når man søger i kvote 2? Hvilke kvalifikationer og kompetencer sættes der pris på? Altså, hvad skal jeg have stående på min ansøgning for at have en chance?

 

Håber virkelig I kan hjælpe - det betyder så meget for mig!

Mvh


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. august 2013 af LarsJensen0 (Slettet)

Hej,

det kommer an på hvilet universitet du vil ind på. Hvis du vil læse i Århus, så skal du satse på så høje karakterer i de adgangsspecifikke fag, http://bachelor.au.dk/optagelse/kvote-2/ så muligt.

På SDU har de et x-factor (mit ordvalg) show der bestemmer hvem som optages. Det har ikke fået de bedste ord med på vejen.

Der er fire steder i Danmark. Et generelt råd er at søge alle steder og ikke gå op i sommer/vinterstart og hvilken by der nu engang er den bedste. Beskrivelserne på de enkelte universiteters hjemmesider er nok det bedste sted at starte.

Se eventuelt på http://www.studmed.dk hvor de medicinstuderende og dem som vil være stud.med deler information.

Hilsen Lars

 


Brugbart svar (3)

Svar #2
28. august 2013 af Dulugtergrimt

På AU og KU skal du have relevant erfaring, gode karakterer i adgangsgivende fag og levere en god motiveret ansøgning.
Af relevant erfaring kan ikke nævnes ting som frivillig på plejehjem, frivillig på sygehus i andre lande, piccolo på hospitalet, portør eller andet. Derimod er der gode muligheder med sundhedsvidenskabelige professionsbachelors.. sygeplejerske, fysioterapeut, bioanalytiker samt de naturvidenskabelige bachelors i eksempelvis idræt, biokemi og biologi. Desuden har AU også nævnt militærets sygehjælperuddannelse som et plus i erfaringsbogen.

På SDU kommer du ikke i betragtning med under 6.0 i snit på din studentereksamen.

Brugbart svar (2)

Svar #3
01. september 2013 af ggtm (Slettet)

Hej :) 
Jeg er selv kommet ind på SDU gennem "X-factor showet" - bedre kendt som kvote 2. Jeg har modsat Lars Jensen hørt (og oplevet) en masse godt om denne optagelseform, og de studerende, som er optaget gennem kvote 2 klarer sig ligeså godt som dem, der er optaget gennem kvote 1. Derfor kan jeg kun anbefale, at du giver den et forsøg, hvis medicin-studiet virkelig er det du vil, og at du selvfølgelig vil læse i Odense. 

I denne optagelsesprocedurer bliver du først testet i en multi-choice test, hvor de bedste går videre til anden runde. Multi-choice testen indeholder en masse spørgsmål, der tester dine evner til at studere - altså kræver disse spørgsmål ikke nogen viden inden for medicin-universet, men blot ren logisk tænkning inden for analysering, fortolkning, matematik osv. 
Går du videre til anden runde vil du komme videre til en interview del, hvor du igen bliver testet på motivation og kvalifikationer ved forskellige stande. 
Du kan dog læse meget mere om det her: http://www.sdu.dk/uddannelse/bachelor/medicin/adgangskrav eller på http://www.studmed.dk
 

Som Dulugtergrimt dog påpeger, skal dit gennemsnit være over 6.0.

Håber det lykkes for dig :)


Skriv et svar til: Medicin-studiet og kvote 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.