Matematik
integral
Når jeg regner arealet under en graf og får et negativt tal, skal jeg så bare tage den nummeriske værdi af tallet eller skrive tallet selvom man ikke kan have et negativt areal? Altså jeg skal finde et samlet areal hvor halvdelen af grafen er over x-aksen og den anden halvdel er under. Skal jeg så bare tage integralet af hele området eller hver for sig og derefter tage den nummeriske værdi af den negative del og lægge de to sammen?
Håber mit spørgsmål giver mening
Svar #1
28. august 2013 af SuneChr
Integralet i intervallet, hvor f ≥ 0 minus
integralet i intervallet, hvor f ≤ 0.
Da fås et samlet positivt areal af de to punktmængder.
Svar #2
28. august 2013 af mathon
Når f(x) > 0 for ∀x ∈ [a;b]
er arealet af området begrænset af funktionens graf, x-aksen og linjerne x = a og x = b
A = a ∫b f(x) dx
Svar #3
28. august 2013 af Thecoolstuff (Slettet)
Jeg forstår ikke helt. Funktionen er y=sin(x)+cos(x) og intervallet er 0 til 5,5, hvor integralet af 0 til 2,36 er positivt (2,41) og integralet af 2,36 til 5,5 er negativt (-2,83). Skal jeg bare tage hele integralet af 0 til 5,5 eller skal jeg regne med at arealet under grafen (-2,83) ikke kan være negativt og blot regne med at det ert 2,83 i stedet? Altså den nummeriske værdi?
Svar #4
28. august 2013 af Thecoolstuff (Slettet)
Jeg bør nok tage den nummeriske værdi af det negative, da mit svar ellers vil blive negativt. PAsser det? Alltså skal jeg sige 2,41+2,83 som areal=
Skriv et svar til: integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
