Kemi

hjælp

28. august 2013 af LW09 (Slettet)

HEJSA :)

Jeg sidder med følgende opgave.. er der nogen der kan hjælpe? Opgaven lyder:

Der fremstilles en opløsning af bariumhydroxid ved at opløse 5,10 g Ba(OH)2 * 8H2O i vand i en 250 mL målekolbe, hvorefter der fyldes op med vand til mærket.

a) beregn de aktuelle koncentrationer af Ba2+ og OH- i opløsningen

Opløsningen blandes nu med 150 mL 0,350 M HNO3. Blandingens temperatur reguleres til 25 grader celsius.

b) beregn pH for den færdige blanding.

c) beregn de aktuelle koncentrationer af Ba2+, NO3- og OH- i blandingen.

På forhånd tusind tak :)!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2013 af LubDub (Slettet)

a)

   [Ba2+] = 2 • c(Ba(OH)2) = 2 • ( (m(Ba(OH)2) / M(Ba(OH)2*8H2O)) / V(Ba(OH)2) )

   [OH - ] = c(Ba(OH)2) = (m(Ba(OH)2) / M(Ba(OH)2*8H2O)) / V(Ba(OH)2

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2013 af LubDub (Slettet)

b)

   n(H3O+)overskud = n(HNO3) - n(Ba(OH)2) = c(HNO3) • V(HNO3) - c(Ba(OH)2) • V(Ba(OH)2)

   [H3O+] = n(H3O+)overskud / Vtotal      
                                                               hvor Vtotal = V(Ba(OH)2) + V(HNO3)

   pH = - log[H3O+]


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2013 af LubDub (Slettet)

c)

   [Ba2+] = n(Ba(OH)2) / Vtotal

    [NO3-] = n(HNO3) / Vtotal

                                                      da nefter = nfør

 

25 oC

    [OH - ] = Kv / [H3O+] = (1·10-14 M2) / [H3O+]

 


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.