Kemi

Reaktionshastighed!

28. august 2013 af maikenC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

Betragt reaktionen for fremstilling af ammoniak:

  N2 + 3H2   →   2NH3

Reaktionshastigheden for omdannelsen af H2 pr. sekund er på et tidspunkt blevet målt til  v= 2,5*10^-4 M/s.

Hvor stor er reaktionshastigheden udtrykt ved:

a) omdannelsen af N2

b) dannelsen af NH3


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2013 af LubDub (Slettet)


Svar #2
28. august 2013 af maikenC (Slettet)

Det er mig selv der har oprettet den du henviser til, men forstod ikke deres forklaringer.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2013 af LubDub (Slettet)

kig på koefficienterne.

husk at reaktant forbruges over tid, og produkt dannes over tid

her er der et billede, der illustrerer det.

http://cdn.imghack.se/images/3d569da1f30901bf67ed5c38727affc8.png


Svar #4
28. august 2013 af maikenC (Slettet)

Jeg forstår det virkelig ikke. Kan slet ikke se hvordan man kan se N2 falder 1/3 hurtigt og NH3 stiger 2/3


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2013 af LubDub (Slettet)

 

a) omdannelsen af N2:    (1/3) • v = (1/3) • (2,5·10-4 M/s) = 8,3·10-5 M/s

b) dannelsen af NH3:      (2/3) • v = (2/3) • (2,5·10-4 M/s) = 1,7·10-4 M/s


Svar #6
28. august 2013 af maikenC (Slettet)

Tak for svar.


Skriv et svar til: Reaktionshastighed!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.