Matematik

Titalspotenser.

28. august 2013 af jihudsif (Slettet)

OMskriv til titalspotenser: 0,0001 = hvordan skriver man sådan et resultat til et titalspotens?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

1 = 100

0,1 = 10-1

0,01 = 10-2

fortsæt selv.


Svar #2
28. august 2013 af jihudsif (Slettet)

Ok, men på lommeregneren siger den fejl?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2013 af funked (Slettet)

eks hvis 1.57 x 10^2 så skal du flytte kommaet 2 gange til højre = 157,0. Hvis der derimod havde stået 1,57 x 10^-2 flytter man kommaet til venstre = 0,0157

jeg husker det på at minus er mod venstre


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2013 af funked (Slettet)

prøv at taste 1 x 10^-4


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er ikke noget at bruge lommeregner til her.


Svar #6
28. august 2013 af jihudsif (Slettet)

Jep.. :) har regnet den. 

Solen masse er 1,99 * 1030 kg hvordan skrives denne værdi uden brug af titalsportenser?

Hvad menes der med det?  - evt. en forklaring? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Skriv resultatet af

1,99 · 1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000

helt ud. Enheden for svaret er i kg.


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. august 2013 af funked (Slettet)

*kg :P


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. august 2013 af SuneChr

# 6

En lommeregners display vil sandsynligvis vise

1.99 E30

for solens masse.

Displayet er ikke stort nok til at vise den lange udgave.

Nogle lommeregnere kan vise op til

9.99....... E99

Tal udover den grænse vises sikkert som

E r r o r


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er sikkert meningen, at spørgsmålet i #6 skal besvares helt uden brug af lommeregner.


Skriv et svar til: Titalspotenser.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.