Matematik

Er du begavet?

28. august 2013 af Tingest (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Selvfølgelig er du det! Det er derfor, at du skal hjælpe mig, den ikke så begavede pige, med disse opgaver:

a)
En bil kører med en hastighed på 90 km/t, den kører i 100 minutter. Hvor langt når den?

b)
Bilen kommer til en motorvej og kører nu 110 km/t, hvor lang tid tager den om at køre 50 km på
motorvejen?
c)
En bil mangler at køre 40 km, hvor hurtig skal den køre for at nå det på 20 minutter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du skal benytte sammenhængen mellem afstand s, tid t, og hastighed v :

v = s / t

Nu har jeg så begavet dig med den oplysning, som skulle sætte dig i stand til at løse opgaverne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2013 af Dulugtergrimt (Slettet)

I den her type opgaver er det en fordel, hvis du omregner tiden til sekunder og hastigheden i meter/sekund

Svar #3
28. august 2013 af Tingest (Slettet)


Svar #4
28. august 2013 af Tingest (Slettet)

#2
I den her type opgaver er det en fordel, hvis du omregner tiden til sekunder og hastigheden i meter/sekund

 

a)
100/60 = 1,67

90 km * 1,67 timer = 150,3 km

Er dette korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er næsten korrekt, men talværdien er lidt forkert;

100 min = 100/60 timer

s = 90km/t ·100/60 t = (90/60)·100km = (3/2)·100km = 150km


Skriv et svar til: Er du begavet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.