Matematik

7. klasses matematik opgave

28. august 2013 af Chokokolade (Slettet)

Hej , min søn er gået i stå med denne matematik opgave. Håber der er nogle som kan hjælpe :

Opgave 2: Hvilke tal t opfylder, at:

a) 20 ≤ t ≤ 40.
     både 3 og 6 går op i t og 7 går op i (t-1).
     t = ? _____________
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2013 af funked (Slettet)

t=20 til og med 40

 

der står at t skal være = eller større end 20 og samtidigt skal t være = eller mindre end 40


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. august 2013 af Mathematica (Slettet)

det letteste er nok, at gennemløbe alle tal mellem 20 og 40. Så finder du hurtigt ud af, at svaret er 36.
Tjek selv:

6*6=36
12*3=36
5*7=35=(36-1)


Svar #3
28. august 2013 af Chokokolade (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2013 af SuneChr

6-tabellen, mellem 20 og 40, vil hurtigt vise, hvornår 6 går op, og dermed også 3.

Samtidig skal gælde

7-tabellen, mellem 19 til 39, viser, hvornår 7 går op.


Skriv et svar til: 7. klasses matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.