Matematik

) Bestem en forskrift for den lineære funktion.

28. august 2013 af adeald (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er i gang med en Matematik aflevering i 2.g, og vi har fået en aflevering der handler om de forskellige ting som vi havde i 1.g bare så vi husker det hele igen.. Og så i en af mine opgaver så står der 

 

''Bestem en forskrift for den lineære funktion, hvis graf går gennem punkterne (-3,2) og (1,-6)'' Nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2013 af funked (Slettet)

i din formelsamling skulle du gerne have denne formel: Y-Y1=a(X-X1) og a= (Y2-Y1)/(X2-X1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2013 af eray (Slettet)

Du skal til at starte med finde a, det gør du ved at bruge denne formel og indsætte tallene:  y2-y1/x2-x1 når du så har gjort det, så har du a..

For at finde b bruger du følgende formel: b= y1-a*x1

håber det var til hjælp! :))


Svar #3
28. august 2013 af adeald (Slettet)

Når jo.. Jeg havde lige glemt det!! Haha mange tak!! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2013 af 123434 (Slettet)

Kan bare ikke få den til at gå op. 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Prøv at vise dine resultater. Man benytter udtrykket for hældningskoefficienten

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

og derefter

b = y1 - a·x1


Skriv et svar til: ) Bestem en forskrift for den lineære funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.