Kemi

Mængdeberegning

29. august 2013 af Miebendixh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Magnesiumoxid(MgO) kan neutralisere mavesyre. En patient med voldsom halsbrand  indtager en 500mg tablet. Hvor mange mL mavesyre kan tabletten neutralisere når vi regner med at mavesyre er 1 mol/L HCL?

 

Jeg har beregnet stofmængde n(MgO)= 161, 24 mol, men er i tvivl om, hvad jeg deræst skal gøre. Håber at i vil hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2013 af LubDub (Slettet)

       MgO     +     2 HCl     ----->     MgCl2     +     H2O    

 

stofmængden af 500 mg MgO

    n(MgO) = m(MgO) / M(MgO) = (0,500 g) / (40,3 g/mol) = 0,0124 mol

 

stofmængden af saltsyren

    n(HCl) = 2 • n(MgO) = 2 • (0,0124 mol) = 0,0248 mol

 

 

Volumen 1 M HCl som 500 mg MgO kan neutralisere

   n(HCl) = c(HCl) • V(HCl)

   V(HCl) = n(HCl) / c(HCl) = (0,0248 mol) / (1 mol/L) = 0,0248 L = 25 mL

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2013 af 123434 (Slettet)

1# Hvor har du fået 40,3 g/mol fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2013 af LubDub (Slettet)

#2

     det er molarmassen af MgO

      M(MgO) = M(Mg) + M(O) = (24.30506 + 15.99943) g/mol ≈ 40,3 g/mol

          


Svar #4
29. august 2013 af Miebendixh (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen! Så er det taget som noter til eksamen :)


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.