Matematik

Bestem f '(x)

29. august 2013 af miabadia (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktions forskrift er  f(x) =  -2x3 +x + 0,5x-3 

Bestem f '(x)

 

Jeg forstår ikke denne type opgave. Jeg har lært at bestemme f'(x), men ikke lige den måde. Hvordan filen gør man det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2013 af SuneChr

Man anvender, for hvert led
(axn) '  =  anxn - 1

Andet led i # 0 skal sikkert stå i anden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Med henvisning til formodningen i #1 gætter vi så på, at funktionens forskrift er

f(x) = -2x3 + x2 + 0,5x -3 .

Benyt nu reglen i #1 på hvert led i funktionen.


Skriv et svar til: Bestem f '(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.