Matematik

Punktmængde

30. august 2013 af susubu (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har en opgave der lyder

funktionen f, hvor f(0)=2 er løsning til differentialligningen

y'=2xe^x

bestem en forskrift for f og skitser grafen.
marker den punktmængde M, der begrænses af y-aksen, linjen med ligningen y=1 og grafen for f. Beregn det eksakte arealet af M.

jeg har fundet forskriften f:

f(x)=2(x-1)e^x+4

mit problem ligger i at jeg ikke kan finde M fordi at grafen for f og linjen led ligningen y=1 ikke skær hinanden.
skal jeg så bare sige fra 0 til uendelig, eller ? - for så får jeg ikke en eksakt værdi ..

hjælp, hvordan finder jeg arealet M ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Er opgaven skrevet op korrekt?

Opgaven er en ordret gentagelse af denne tråd

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=421715

fra 2007.


Svar #2
30. august 2013 af susubu (Slettet)

Ja, har prøvet adskillelige gange, men kan ikke finde en afgrænset punktmængde. Se vedhæftede dokument, der står opgaven fuldt ud. 

Vedhæftet fil:a.docx

Svar #3
30. august 2013 af susubu (Slettet)

Ja, det ved jeg godt, men kunne ikke finde noget svar i den gamle tråd...


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg er enig med konklusionen fra 2007, at der nok er en fejl i opgavens formulering. Men du har fundet den korrekte stamfunktion.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven giver meget mere mening, hvis punktmængden er begrænset af x-aksen, y-aksen, linjen med ligningen x=1 og grafen for f.


Svar #6
30. august 2013 af susubu (Slettet)

x=1 ville være den lodrette linje gennem x=1 ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja.


Svar #8
30. august 2013 af susubu (Slettet)

Ok. Så må grænserne være 0 og 1, ikke sandt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Jo.


Skriv et svar til: Punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.