Matematik

Ligning/reducering

31. august 2013 af jomc (Slettet) - Niveau: B-niveau
Nogen der kan hjælpe mig med at løse den her:

(x-2)(-6x+8y)

Gerne skriv i detaljer hvad i gør, så jeg kan gøre det samme med ligende opgaver

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2013 af SuneChr

Det er en reduktionsopgave.
Men den er jo meget godt reduceret, som den står der.

Gang første led i første parentes ind med hvert led i anden parentes,
gør det samme med andet led i første parentes.
(Minus gange minus er plus.)
Reducér til sidst.


Svar #2
31. august 2013 af jomc (Slettet)

Det vil sige:
-6x^2+ 8yx +12x-16y ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2013 af mathon

     Ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2013 af SuneChr

# 2

Korrekt.
Sæt da 2, som fælles faktor, udenfor en parentes.
Man kan ordne leddene i rækkefølge  x2  x  xy  y
Så kan der ikke gøres mere.


Svar #5
31. august 2013 af jomc (Slettet)

Stod lige af der, altså 2 uden for parentes?

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2013 af mathon

                   -6x2+ 8yx +12x-16y  =  -6x2+12x + 8yx -16y   =  -2•3x2 - (-2)•6x - (-2)•4xy + (-2)•8y  =

                                                      -2 • (3x2 - 6x - 4xy + 8y)


Skriv et svar til: Ligning/reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.