Kemi

Ioner

27. oktober 2005 af sprit (Slettet)
Når der står, at der flyder Na+ og Cl- rundt i vand, betyder det så at Na+'et mangler en elektron og Cl- har fået en?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Jaah, helt præcist mangler Na en elektron og Cl har én ekstra ;)

Svar #2
27. oktober 2005 af sprit (Slettet)

okay men når jeg så fordamper vandet, finder na og cl tilbage sammen (der er saltkrystaller i bunden)... hvordan det? de har jo allerere opfyldt oktetreglen´, ik?

Svar #3
27. oktober 2005 af sprit (Slettet)

hjælp

Svar #4
27. oktober 2005 af sprit (Slettet)

hilfe!!!

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2005 af Mester_Bean (Slettet)

Det er fordi at de elektrisk bliver tiltrukket af hinanden, da denne ene ion har en positiv ladning hvor imod den anden har en negativ ladning! Dette medfører i at de sætter sig sammen i et iongitter med stæke forbindelser imellem ionerne, og derfor hænger de sammen.. Btw. kan dette iongitter blandt andet ødelægges af H2O

Svar #6
27. oktober 2005 af sprit (Slettet)

okay...
hvis jeg nu sætter en negativ og positiv pol ned i vandet og tænder for strømmen, så går na+ til - og cl- til +, ikke?
og hvis jeg nu hælder vandet ud og tager de to poler op og slukker for strømmen, vil jeg så kunne skrabe na af den af den ene og cl af den anden.

er i gang med rapport som skal afleveres i morgen... stress

men tak fordi du vil hjælpe mig!!!

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Tæt på.

Na+ vil gå til - og omvendt med Cl-, ja. Men du vil ikke få rent natrium ved -, fordi brint fra vandet nemmere kan blive frit end natrium (for at forklare det simpelt). Derfor kommer der H2 ved -, Cl2 ved + og så får du en NaOH-opløsning i karret.

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. oktober 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Kan godt forklare dig, hvorfor brint hellere vil frigøre sig en natrium, hvis det er ;)

Svar #9
28. oktober 2005 af sprit (Slettet)

Hej
jeg fik min rapport udsat til lør. kl 12, så du må gerne uddybe det i #8.
men jeg har lige et par spørgsmål:
hvordan kan det være at mængden af NaOH er ens med H2 og Cl2? er der ikk for meget/for lidt af nogle af stofferne?

er NaOH en stærkere forbindelse end NaCl, eller hvad er grunden til at lige netop det dannes og ikke fx HCl?

prøver at forstå det, hehe. forresten, hvis du er 89'er, er du så lige begyndt på htx, eller har du gået der i et år allerede?

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. oktober 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Jeg går på mit 2. år nu (of sylder først 17 til marts) :P

Men anyway..

Ser du, der er noget der hedder spændingsrækken, og den fortæller, hvor villige de forskellige grundstoffer er til at afgive (i ikke-metallers tilfælde modetage) sin(e) elektron(er).
Brint ligger længere til højre for natrium, så derfor vil natrium meget hellere forbinde sig til NaOH, end det vil blive til frit Na.

Hvad mener du helt præcist med mængden? Der findes jo både masse, stofmængde osv.. :P

Men kan lige lave en redox for at tjekke det op ;)

Svar #11
28. oktober 2005 af sprit (Slettet)

Åh okay tak for det... kigger lige lidt i min kemibog under spændingsrækken, så.

Men mængden mener jeg:
der er 1 Na og 1 Cl og lad os sige 1 H20... men hvis man putter polerne ned i vandet, så er der
1 Na, 1 O, 1 H = NaOh
2 Cl = Cl2
2 H = H2
altså i alt 1 Na, 2 Cl, 1 O og 3 H... skal jeg så opskrive reaktionsskemaet og afstemme???
(Og hvordan gør man det helt præcist. jeg fik aldrig lært det ordentlig)

og hvad er en redox?

Svar #12
28. oktober 2005 af sprit (Slettet)

og forresten mange tak fordi du vil hjælpe mig.

Brugbart svar (0)

Svar #13
28. oktober 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Der går faktisk helt præcist 2 af hver til reaktionen.

Ved denne type af reaktion handler det om en såkaldt redoxreaktion, hvor ét stof bliver reduceret, og et andet bliver oxideret. Nogle stoffer vil aldrig kunne gøre det selv, men man kan hjælpe det på vej med en elektrolyse!

Jeg ved ikke, om du har haft om redoxreaktioner før, men jeg kan maile dig min opgave om elektrolyse, hvis det er ;)

Brugbart svar (0)

Svar #14
28. oktober 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Hvis du har 'Kemi 2000' c-niveau, så står det på side 134 og fremefter :P

Og det var så lidt :)

Svar #15
28. oktober 2005 af sprit (Slettet)

det må du meget gerne! jeg skal lige tjekke om min ofirmail er blevet overspammet...

Svar #16
28. oktober 2005 af sprit (Slettet)

skriv til [email protected]

jeg tror slet ikke jeg skal gøre så meget ud af det (vi har jo slet ikke haft om det) , men så bliver det en rigtig fin aflevering!!

Svar #17
28. oktober 2005 af sprit (Slettet)

forresten, hvorfor uploader du den ikke abre her på siden? så kan andre også have gavn af den

Brugbart svar (0)

Svar #18
28. oktober 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Naae, ved ikke rigtig...er ikke så vild med at uploade...selvom jeg lige har tilføjet to knaldgode tyskstile :P

Svar #19
28. oktober 2005 af sprit (Slettet)

nå okay, men send den til mig, tak.

Brugbart svar (0)

Svar #20
28. oktober 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

er gjort ;)

Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.