Matematik

linjes ligning

31. august 2013 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har følgende linjes ligning: y=-3x+294 og et punkt (-109,413)

jeg skal finde afstand fra punkt til linje. Jeg ved jeg skal bruge DIST-formel, men i linjes ligning ved jeg ikke ved a,b og c er.

jeg mener a er -3, b = 0, c=294.

Men jeg er ikke sikker?? er der nogen der kan hjælpe mig

på forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2013 af LubDub (Slettet)

omskriv din ligning til formen ax + by + c = 0

derefter kan du identificere a, b og c og benytte dig af formlen

        dist(Po,l) = |axo + byo + c| / √(a2 + b2)

til at finde afstanden mellem punktet Po(xo,yo) og linjen l: ax + by + c = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2013 af mathon

generelt
                    punktet C(c1,c2)'s afstand til linjen

                            l:   y = ax + b
     er
                    dist(l,C(c1,c2)) = | a•c1 - c2 + b | / √(a2+1)

     


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2013 af peter lind

Du skal skrive ligningen på formen a*x+b*y+c=0. Dette kan du få gjort ved at flytte y over på højre side (eller -3x+294 over på venstre side)


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2013 af mathon

specifikt
                    punktet C(-109,413)'s afstand til linjen

                            l:   y = -3x + 294
     er
                    dist(l,C(-109,413)) = | (-3)•(-109) - 413 + 294 | / √((-3)2+1)


Svar #5
31. august 2013 af hansen1921 (Slettet)

jeg får resultatet til 66. Kan det passe


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2013 af LubDub (Slettet)

#5

 det er korrekt


Skriv et svar til: linjes ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.