Matematik

diffrentialkvotient

31. august 2013 af Santa123Claus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa :) 

er der nogle der kan hjælpe mig med at finde diffrentialkvotienten, f`(x), af; f(x)=sqrt(4x-8) ...

 

Mange tak...


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2013 af LubDub (Slettet)

     benyt at (√(x)) ' = 1 / (2•√(x))

     og at f(x)=√(4x - 8) er en sammensat funktion


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt udtrykket for differentialkvotienten af en sammensat funktion.

(g(h(x))' = g'(h(x)) · h'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2013 af mathon

         f(x) = √(u) = √(4x-8)               u' = (4x-8)' = 4       x ≠ 2
.

         f '(x) = 1/(2√(u)) • u'  =  1/(2√(4x-8)) • 4  =  2/√(4x-8)  = 1/√(x-2)  og  x ≠ 2

     


Skriv et svar til: diffrentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.