Matematik

Eksponential vækstrate

01. september 2013 af SajadSabor (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey, har breug for at finde vækstraten i procent til opgaven:

 

g(x)=2.1*e1.7x  man kan omskrive dette til: g(x) = 2.1*5.47x

vil vækstraten ikke være 5.47* 100 = 547% ? Men facitlisten siger 447%, af en eller anden grund har den minuset det første cifre?!

 

Hvorfor?   


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2013 af LubDub (Slettet)

fordi
       f(x) =b·ax = b·(1 + r)x     hvor r er vækstraten

dvs.

       r = a - 1

 


Skriv et svar til: Eksponential vækstrate

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.