Matematik

Matematik b

01. september 2013 af raaambo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med det her,da det ser lidt sort ud for mig:

Brug sætningen ax^2 + bx + c = a(x-r1)(x-r2) til at  opløse udtrykket 2x^2 - 8x + 6 i faktorer (dvs. lave omforme udtrykket til a(x-r1)(x-r2))

Tak på forhånd! :))


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2013 af mathon

                             2(x2 - 4x + 3) = 2(x-1)(x-3)

                                                 r1 og r2  er rødderne i  2x2 - 8x + 6 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. september 2013 af peter lind

find rødderne r1 og r2 i polynomiet d,v,s løs ligningen 2x2-8x+6=0


Svar #3
01. september 2013 af raaambo (Slettet)

Mathon hvad sker der med 2(x-1)(x-3)? Hvad går det ud med??


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. september 2013 af mathon

kontrolregning:
                            2(x-1)(x-3)   =   2 • (x2 - 3x - x  + 3)   =   2 • (x2 - 4x + 3)   =  2x2 - 8x + 6


Svar #5
01. september 2013 af raaambo (Slettet)

Når okay nu har jeg fanget den, det gav meget mere mening! tusind tak for din hjælp, og jeg syntes fanme du fortjener en stor tak for al den hjælp du bringer folk her på SP!


Skriv et svar til: Matematik b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.