Matematik

hjælp matematk

01. september 2013 af 12hus (Slettet)

firuren viser en firkan .beregn firkantens areal

Vedhæftet fil: fugur 11111111.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2013 af SuneChr

Du har fået en retvinklet trekant forærende. Hypotenusen må da kunne bruges til noget i den ikke-retvinklede trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Den nederste trekant er retvinklet, og dens areal er det halve af kateternes produkt. Brug Pythagoras til at beregne trekantens hypotenuse, der også er grundlinie i den øverste trekant, hvor man så kender højde og tilhørende grundlinie.


Svar #3
01. september 2013 af 12hus (Slettet)

Altså så 12^2-5^2 =C

1/2•4*12

Svar #4
01. september 2013 af 12hus (Slettet)

Eller forstår ikke det ikke rigirt

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2013 af LubDub (Slettet)

#3

hvis vi kalder hypotenusen i den store trekant for c og de to kateter i trekanten for a og b,
så gælder der, at

                     c2 = a2 + b2              (Pythagoras sætning)


Svar #6
01. september 2013 af 12hus (Slettet)

Er det bare C jeg skal finde

Svar #7
01. september 2013 af 12hus (Slettet)

Så finder man C og siger man 1/2 •h(som er C)•g

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. september 2013 af LubDub (Slettet)

#6

      når du har fundet siden c, så kan du bestemme arealet af den øverste trekant,
      da siden c her er grundlinjen.

     


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

"Den store trekant" er trekanten nederst til højre, idet den har det største areal af de to trekanter.


Svar #10
01. september 2013 af 12hus (Slettet)

Hvordan kommer den til At se ud

Brugbart svar (0)

Svar #11
01. september 2013 af LubDub (Slettet)

#10

Arealet af den store trekant er           (1/2)•a•b

og arealet af den øverste trekant" er  (1/2)•4•c

 


Svar #12
01. september 2013 af 12hus (Slettet)

1/2•4•10. = areal øverste trekant

Brugbart svar (0)

Svar #13
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, det er ikke korrekt. Grundlinien i den øverste trekant er også hypotenusen i den nederste, retvinklede trekant.


Skriv et svar til: hjælp matematk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.