Kemi

mængde

02. september 2013 af sexysofie (Slettet) - Niveau: C-niveau

kan man godt formulere det sådan her:

v(Cl-)= 5mL  (volumen af clorid)
V (AgNO3) = 13,5 ml   (volumen af sølvnitrar)
C (AgNO3)= 0,0100 M (koncentrationen af sølvnitrar, det kan man også læse på flasken)

Ag+ (aq)   +   Cl- (aq)   --->   AgCl (s)

Alt NO3 er væk. og Ag+ og cl- er gået sammen og dannet sølvclorid.


n (cl-) = n (AgNO3) fordi stofmængden er det samme, da vi har tilsat  lige meget cl så vi har opbrugt det hele (havde jeg svært ved at formulere, må i gerne formulere bedre hvis i kan?)

For  at finde stofmængden siger vi n = c* v   altså koncentrationen af sølvnitrat * med volumen af sølvnitrat.

Dvs. n=   c (AgNO3) *   v (AgNO3)        =  0,0100 M * 13,5 ml   =0,135 m mol (milli mol)

Nu kan vi finde den ukendte koncentrationen ved at sige c= n/v
C (cl-) = 0,135 mmol / 5 ml   = 0,027  M

Den akutelle stofmængdekoncentration af Cl- er altså 0,027 molær


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2013 af mathon


Skriv et svar til: mængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.