Matematik

Matematiiiik

02. september 2013 af sislio (Slettet)

Hej kan i hjælpe med følgende opgave:

 

En funktion f er givet ved f(x)=2x-3

 

a) bestem  den stamfunktion til f der opfylder at F(2)=1

 

jeg har forsøgt at udregne det således:

 

F(x)=(2x-3)dx=x^2-3x+k

så bestemmer jeg k ved at bruge ligningen  F(2)=1

 

F(2)=2^2-2*2+k=1


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2013 af Eksperimentalfysikeren

Ja, så mangler du blot at isolere k.


Svar #2
02. september 2013 af sislio (Slettet)

kan du hjælpe med at isolere k:)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2013 af SuneChr

At isolere k vil sige, at lade k stå alene.
Du har indsat  x = 2  rigtigt, men sjusket med koefficienten til x i stamfunktionen
i den sidste linje.
Ellers er det rigtigt.


Svar #4
02. september 2013 af sislio (Slettet)

vil det så være k=-x^2+3x


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2013 af Eksperimentalfysikeren

Hvor kom det "x" fra?. Du har jo et udtryk, der kun indeholder tal og k.

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2013 af 123434 (Slettet)

 

Følger lige med. 

 


Svar #7
02. september 2013 af sislio (Slettet)

så K=5 eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. september 2013 af Eksperimentalfysikeren

2^2 = 4

2*2 = 4

4-4 = 0

Tilbage står ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Stamfunktionen er korrekt fundet i #0 til

F(x) = x2 -3x + k ,

og man skal bestemme k, så at F(2) = 1, men i sidste linie i #0 er der indsat forkert i stamfunktionen, som der også gøres opmærksom på i #3, men som tilsyneladende ignoreres sidenhen.

F(2) = 22 -3·2 + k = 1 .

Isoler nu k.


Svar #10
03. september 2013 af sislio (Slettet)

spørg lidt dumt ,men hvilken formel bruger jeg for at isolere k


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. september 2013 af Eksperimentalfysikeren

Du skal ikke bruge en formel. Du skal regne tallene på venstre side sammen. Derefter trækker du resultatet fra på begge sider af lighedstegnet. Husk, at hvis resultatet er negativt, kan du i stedet lægge det tilsvarende positive tal til.


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. september 2013 af SuneChr

# 10
Man bruger ingen formel, som sådan, men man bruger den helt grundlæggende regel fra aritmetikken, som siger, at en ligning forandres ikke, dersom man adderer samme tal på begge sider af lighedstegnet. Det samme gælder for de tre andre regningsarter. Med division skal man dog være obs for 0 som divisor.

Vil anbefale, at du repeterer de grundlæggende aritmetiske færdigheder. Du er på 3. år, så det skal være på plads.

22 - 3·2 + k  =  1
22 - 22 - 3·2 + 6 + k  =  1 - 22 + 6

        


Svar #13
03. september 2013 af sislio (Slettet)

nåååår det ved jeg godt, havde bare misforstået spg.


Svar #14
03. september 2013 af sislio (Slettet)

k=2?


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Nej, om igen. Genlæs #12.


Brugbart svar (0)

Svar #16
03. september 2013 af SuneChr

# 13 Hvilket spørgsmål havde du misforstået?


Svar #17
03. september 2013 af sislio (Slettet)

 

altså nu er jeg forvirret nu får jeg det til 3:S


Brugbart svar (0)

Svar #18
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

Og det er korrekt.

k = 1 - 22 + 6


Svar #19
03. september 2013 af sislio (Slettet)

oki så k=3


Skriv et svar til: Matematiiiik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.