Matematik

tangentens ligning

02. september 2013 af UK343 (Slettet)

Hej 

Hvordan regner man tangentens ligning ud, når man ved x er 3 og y = kvadratroden af x+1 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2013 af 123434 (Slettet)

y(√x+1)=3x^2? 


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. september 2013 af JonasMcc (Slettet)

Du bestemmer først det punkt, hvori du ønsker at bestemme tangenten. Du finder den y-værdi, der svarer til en x-værdi på 3, dvs. f(3) = √(3+1) = 2. Du skal altså finde tangenten i punktet (3,2). 

Du bestemmer nu tangentens hældning i punktet ved at differentiere f og derefter beregne f'(3). Så indsætter du i tangentens ligning. 

y = f'(x0)(x-x0)+f(x0) = f'(3)(x-3)+2

Jeg håber det hjalp. Mvh. Jonas


Skriv et svar til: tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.