Matematik

Lineær Programering spørgsmål!

02. september 2013 af Patrickit (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har nogle spørgsmål til løsning af denne opgave!

Et uddannelsessted ønsker at reklamere for sine uddannelser med annoncer og reklamespots i den lokale biograf. Lad x angive antal annoncer i lokalavisen og lad y angive antal reklamespots i den lokale biograf. Budgetkravet samt øvrige økonomiske begrænsninger er givet ved følgende betingelser:


5x + 4y ≥ 48
x + 2y ≤ 24
x + 4y ≥ 32

Prisen for annoncen i lokalavisen er 7.500 kr. og prisen for et reklamespot i den lokale biograf er 10.000 kr. Bestem, det antal annoncer i lokalavisen samt det antal reklamespots i den lokale biograf, som uddannelsesstedet skal vælge, for at de samlede reklameomkostninger bliver mindst mulige.

Man kan jo ikke indsætte en betingelser som 5x + 4y ≥ 48 i programmet Graph som jeg nu bruger, den accepterer dog betingelser som y ≤ -0,8x + 40. Hvordan løser jeg lige det? 

PLUS hedder den linære funktion for denne opgave f(x) = 7500x + 10000y?

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal finde minimum for funktionen fx) = 7500x + 10000y over det trekantområde, der beskrives ved de tre uligheder

5x + 4y ≥ 48
x + 2y ≤ 24
x + 4y ≥ 32

Indtegn en linie med ligningen 7500x + 10000y = k og parallelforskyd den i aftagende retning til den lige netop rører det sidste punkt i trekanten.


Svar #2
02. september 2013 af Patrickit (Slettet)

Når jeg prøver at indsætte ligningen 7500x + 10000y =  får jeg følgende fejl, "Ukendt variable, funktion eller konstant: "y". Jeg bruger funktionstypen "Standardfunktion y=f(x) til at indsætte formlen. Hvad gør jeg lige?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Linien med ligningen 7500x + 10000y = k er parallel med linien med ligningen 3x + 4y = k, og den vokser i retningen af dens normalvektor (3;4) . Bestem koordinaterne for de tre punkter, der er vinkelspidser i trekantområdet. Funktionen har minimum i skæringspunktet mellem de to linier
y = -(5/4)x + 12 og y = -(1/4)x + 8 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2013 af peter lind

Du kan ikke angive med samme navn som den ene af variablene. Du skal sætte de 7500x+10000y = k, hvor k er en eller anden konstant. Forskellige konstanter angiver parallelforskudte linjer


Skriv et svar til: Lineær Programering spørgsmål!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.