Kemi

ligevægt

02. september 2013 af Thecoolstuff (Slettet)

N2O4<-->2 NO2

ligevægt: [N2O4]=0,1 M og [NO2]=0,0179 kc=0,0032

a) beregn reaktionsbrøkens værdi ved ligevægt (har jeg beregnet til 0,0032)

b) koncentrationerne fordobles. Beregn ligevægtsbrøken (har jeg beregnet til 0,0064)

c) efter fordoblingen sker der en forskydning så der atter opstår ligevægt. Beregn de aktuelle stofmængdekoncentrationer i den nye ligevægt.

Jeg har brug for hjælp med opgave c


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2013 af kieslich (Slettet)

Lang tid siden min kemi tid, så kontroller resultatet:

Nye koncentrationer: [N2O4] = 0,2 M      [NO2] = 0,0358 M    

Antag at d mol af N2O4 omdannes til 2d mol NO2    Ligevægtskonstanten bliver:

Løs nu Y = 0,032 for at finde d. Derefter findes de nye koncentrationer


Svar #2
02. september 2013 af Thecoolstuff (Slettet)

hvad er <sup>?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2013 af kieslich (Slettet)

en del af en kode for at få det til at se pænt ud


Svar #4
02. september 2013 af Thecoolstuff (Slettet)

Tak for hjælpen :) svaret passede :)


Skriv et svar til: ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.