Matematik

HjæLP!!!!!!!!!!!

03. september 2013 af hejjjs (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Skal have hjælp til de her ligninger: 15x - 12 + 16x - 14 = 36   OG    9x - 21 + 8x + 34 = 36  OG den sidste x - 0,08 = 3,99


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2013 af Hijsa

15x - 12 + 16x - 14 = 36  ⇔
15x+16x = 36+12+14  ⇔
31x = 62  ⇔
x=62/31  ⇔
x= 2

Brug samme opskrift til de andre to. Du skal have alle x'erne om på den ene side, og de hele tal på den anden side.


Svar #2
03. september 2013 af hejjjs (Slettet)

Forstår ikke helt den måde du har skrevet det på. Kan du ikke prøve at skrive det første regnestykke ud på en anderledes måde, en nem måde jeg kan forstå det på. Både forkortelsen og hvordan jeg skal finde resultatet, altså hvordan jeg skal finde 36 hvis man kan sige det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2013 af Bosster (Slettet)

den første er x= 2 og den anden er x= 1,35 og den tredje er x= 4,07


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2013 af Hans344444 (Slettet)

2. ligning 9x-21+8x+34=36  ---- 17x = 23 ---- x = 23/17 ---- x = 1,35                                                                                       Husk at der er indforstået gange mellem fx: 23x=23*x                                                                                                           Husk så at gange på den ene side bliver til dividere på den anden 


Svar #5
03. september 2013 af hejjjs (Slettet)

Ok tak altså det er resultatet ikke


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2013 af Hijsa

#2

Til dit spørgsmål om hvordan jeg kom fra første til anden linje: Jeg flytter alle x'erne over på den ene side, og alle de hele tal (dem uden x) på den anden side.

Og til #3 Så hjælper det altså ikke bare at give resultaterne, vel.


Svar #7
03. september 2013 af hejjjs (Slettet)

og hvad er 5,6x = 1,176


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. september 2013 af Hans344444 (Slettet)

Du gør ligesom før--- x= 1,176/5,6= ? regn det ud


Skriv et svar til: HjæLP!!!!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.