Matematik

hjælp mig tak....

04. september 2013 af Nielsen203 - Niveau: 9. klasse

Hej det er  brøker og det er bland tal og jeg kan ikke rigtigt find ud af det jeg håber at i kan hjælp mig tak på forhånd...

 

jeg har prøvet men det lykkedes ikke .

 

Vedhæftet fil: mat.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2013 af Hans344444 (Slettet)

Du tag bare nævner og dividere med tæller og ligger oven i tallet ved siden af.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. september 2013 af Gliates (Slettet)

#0

 

Omskriv derefter brøken


Svar #3
04. september 2013 af Nielsen203

det forstå jeg ikke rigtigt venner kan i ikke bare give mig et eksempel og så skal jeg nok lave det hele ...

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2013 af Gliates (Slettet)

#3

Hvad er det, som du ikke forstår? 


Svar #5
04. september 2013 af Nielsen203

hvordan du tager nævneren og divder med tælleren og ligger det med tallet kan ikke forstå det og hvis du kan lave opgave og så kan du se at du få noget andet prøve og lave opgave b og se det bliver ikke til en brøk tal det bliver et almindeligt tal...


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2013 af Gliates (Slettet)

9 1/4 * 7 3/5

9 * 1/4 = 9*4+1(brøkstreg) 4 = 37/4

7*3/5= 7*5+3 (brøkstreg) 5 = 38/5

gang derefter de to brøker og omskriv 

 


Svar #7
04. september 2013 af Nielsen203

tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. september 2013 af Gliates (Slettet)

#7

Er det forståeligt?


Svar #9
04. september 2013 af Nielsen203

ok kan du lave den og

 

18 3/5 * 13 1/3


Svar #10
04. september 2013 af Nielsen203

 

det blev ikke rigtigt forstålige prøve lige og lave den her
 

 

18 3/5 * 13 1/3

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. september 2013 af Gliates (Slettet)

       Her er et andet eksempel      ..              


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. september 2013 af Gliates (Slettet)

Regn dem ud og gang to brøker               ..            


Svar #13
04. september 2013 af Nielsen203

ok men prøve og lave dem her og se 18 3/5 * 13 1/3


Svar #14
04. september 2013 af Nielsen203

det har jeg gjort


Svar #15
04. september 2013 af Nielsen203

ok men prøve og lave dem her og se 18 3/5 * 13 1/3


Brugbart svar (0)

Svar #16
04. september 2013 af mathon

       (18 + 3/5) • (13 + 1/3)   =  18•13 + 18•1/3 + 3/5•13 + 3/51/3   =   234 + 6 + 39/5 + 3/15 =

               140 + 35/5 + 4/5 + 3/15 = 140 + 7 + 12/15 + 3/15  =  147 + 15/15  = 147 + 1 = 148


Svar #17
04. september 2013 af Nielsen203

hvordan regner man den her ud 14/15:2


Brugbart svar (0)

Svar #18
04. september 2013 af Gliates (Slettet)

.. Du bliver nødt til at sætte dig ind i det..  18 3/5 * 13 1/3 = 18*5+3(Brøkstreg)5 - Den anden 13 1/3 - 13*3+1(Brøkstreg)3

Så har du to brøker, som du skal gange. Gang brøkerne og lav dem om til et helt tal

 

# 16 Skal dit resultatet ikke være 248?


Svar #19
04. september 2013 af Nielsen203

jo og taked være dig har jeg læret reglen tak og og hvordan laver man sån en 14/15:2


Brugbart svar (0)

Svar #20
04. september 2013 af Gliates (Slettet)

#19 mener du 14(Brøkstreg)15 delt med 2?

Divider Tæller med 2


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.