Matematik

Fonktionsforskrift?

05. september 2013 af SophiaDVallier

Jeg skal lave en fonktionsforskrift og jeg ved ikke helt hvordan man gøre?

og kan den kun laves på en ret linge?

tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2013 af LeonhardEuler

Har du nogle værdier eller oplysninger, du kan lave en funktionsforskrift ud af?

Og nej. Der findes adskillige slags grafer og dermed funktionsforskrifter. (Går ud fra at du mener generelle funktionsforskrifter for funktioner såsom potensfunktion, linære funktion ...)


Svar #2
05. september 2013 af SophiaDVallier

jeg har en y linge fra 50 - 100 - 150 - 200- 250 fådan forsætter den til 600

x linge med 1-12 


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at undersøge:

Hvordan kommer du fra x = 1 til y = 50
Hvordan kommer du fra x = 2 til y = 100
Hvordan kommer du fra x = 3 til y = 150
osv.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2013 af LeonhardEuler

#0

Bemærk det er en linje. Kan beskrives med fomlen f(x)=ax+b. Eller nærmere f(x)=ax. Da det er en ligefrem proportionalitet.


Skriv et svar til: Fonktionsforskrift?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.