Matematik

hjælp...

28. oktober 2005 af stumpL (Slettet)
F(x)=x-2*kv rod(x)

find nulpunkter:
F(x)=0
x-2*kv rod(x)=0
og hvad gør jeg så?

find f'(x):
er denne funktion sammensat eller et produkt... hvordan ville I finde f'(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

x-2*sqrt(x)=0
<=>
sqrt(x)*(sqrt(x)-2)=0

...så kan du løse den med nulreglen.

Når du differentierer gør du det bare ledvist, det burde være til at finde differentialkvotienten af både x og 2*sqrt(x).

Svar #2
28. oktober 2005 af stumpL (Slettet)

ok... kan ikke finde ud af alle de diff. regler...
sqrt=kvartratrod?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2005 af sontas (Slettet)

prøv at brug nulreglen :

x(1 -2*x^(-0,5)) = 0
så er den "svære" at løse
1 -2x^(-0,5) = 0 <=>
x^(-0,5) = 0,5 <=>
x = (0,5)^-2 = 4



f(x) = x - 2kvrod(x) =>
f'(x) = 1-1/(kvrodx)

Husk at konstanter bare bliver stående.

Svar #4
28. oktober 2005 af stumpL (Slettet)

3#
hvor får du x(1-2*x^(-0,5)) fra???

Svar #5
28. oktober 2005 af stumpL (Slettet)

nårh man kan lave kv-rod om til x^-0,5 eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2005 af sontas (Slettet)

nej altså jeg sætter fælles faktor som x og så bemærker jeg at :

x* x^(-0,5) = sqrt(x) = x^(1/2) som følger af regnereglen x^(b) * x^(q) =
x^(b+q)

Svar #7
28. oktober 2005 af stumpL (Slettet)

3#
hvorfor kan man dette:
x^(-0,5) = 0,5?







Brugbart svar (0)

Svar #8
28. oktober 2005 af sontas (Slettet)

1 -2x^(-0,5) = 0 først trækkes 1 fra på begge sider af lighedstegnet :

-2x^(-0,5) =-1 så divideres der med
-2 :

x^(-0,5) = 1/2

og så tager ophæver man (-0,5) ved at gøre sådan her :

x = (1/2)^(1/-0,5) = (1/2)^-2

Svar #9
28. oktober 2005 af stumpL (Slettet)

ok...
men hvor har du 1-tallet fra?

Skriv et svar til: hjælp...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.