Matematik

Tidsberegning

07. september 2013 af anne865j (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg skal regne ud hvor lang tid det tager at skøjte 1,5 km med en hastighed på 12 km/t. 
og på en rute der er 174,74 m.

Jeg har allerede udregnet at for at hun kan skøjte de 1,5 km. skal hun ruten rundt ca. 8,58 gange.

Med formlen tid=strækning/hastighed, har jeg prøvet at udregne tiden, (1,5/12=0,125) men jeg kan ikke forstå de 0,125.

Jeg håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2013 af kieslich (Slettet)

t = 0,125timer = 60*0,125minutter


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2013 af mathon

#0
       Husk enheder

     0,125 time = 1/8 time = 71/2 minut

        12 km/t = 3,3333 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2013 af mathon

3,3333 m/s er nok nemmest til den sidste tidsberegning

                          strækning       174,74 m     174,74
                 tid =  ------------- =   -------------- =  --------- s =
                              fart            3,3333 m/s    3,3333


Skriv et svar til: Tidsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.