Fysik

Aluminium.

07. september 2013 af jihudsif (Slettet)

Hvor mange protoner og elektroner er der i her:

Al3+ = 13 protoner og 16 elektroner ikke?

S2- = 16 protoner og hvor mange elektroner= 14? for 2-? forklar gerne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at læse de svar, du fik i din anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1374488


Svar #2
07. september 2013 af jihudsif (Slettet)

Ja, men hvordan ved du at du skal sige 13-10? - Det kan man ikke bare?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det ved man, fordi det neutrale aluminiumatom har 13 elektroner, og ionen Al3+ har 3 elektroner mindre end det neutrale atom.


Svar #4
07. september 2013 af jihudsif (Slettet)

OK, hvad så med den anden opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvad er du selv nået frem til her?


Svar #6
07. september 2013 af jihudsif (Slettet)

Der er 16 protoner. Og 2- elektroner = Hmmm, så bare 16+2 også fordi der står 2- = så skal der stå -18 evt??


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2013 af 123434 (Slettet)

S2- har optaget to protoner. Svovl har atomnummer 16, så S2- må have 18 elektroner og 18 protoner. Ret mig, hvis jeg har lavet fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Din forklaring er ikke korrekt. S2- har aldeles ikke optaget 2 protoner. Det er et svovlatom, der har optaget 2 ekstra elektroner. Ionen S2- har derfor 16 protoner og 18 elektroner.


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2013 af mathon

#7

Hvis vi - til formålet - indfører skrivemåden

                                                      [protonerXelektroner]ladning
                    har du
                                     S      =    [16S16]0

                                     S2-      =    [16S18]2-


Svar #10
08. september 2013 af jihudsif (Slettet)

Men skal det ikke være? 16p - 14e?Der står jo - ??


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

S2- betyder et svovlatom med 2 ekstra elektroner. Der er jo et overskud af 2 negative ladninger.


Skriv et svar til: Aluminium.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.