Matematik

Prisstigning i procent

08. september 2013 af EmmaMHJ (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej alle.

Jeg har en smule problemer med følgende regnestk omkring prisstigning i procent:

Fra 40 til 45 kr: 12,5%

Fra 250 kr til 300 kr: 25%

Fra 7,50 til 8,00kr: 6,6% (??)

Fra 23 kr til 24 kr.: 4%

Fra 2490 kr til 3160kr: 37%


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2013 af SuneChr

2)  er forkert
3)  6 2/3 %
4)  4 8/23 %
5)  er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2013 af MrAbdul (Slettet)

Når der er tale om stigning i procent tager du det største tal divideret med det mindste tal og ganger med 100.

45

/                  * 100     = 112.5 

40

Dvs. stigningen er på 12.5% 

Næste opgave ville så være ( 300/250) * 100 = Den må du nok lave om igen :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2013 af mathon

#0

brug
               stigning = ny værdi - gammel værdi
               stigningsbrøk = stigning / gammel værdi
               stigningsprocent = stigningsbrøk • 100%

eks. 5
               stigning = 3160 - 2490 = 670
               stigningsbrøk = 670 / 2490 = (67/249)
               stigningsprocent = (67/249) • 100% = 26,9%

           


Skriv et svar til: Prisstigning i procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.