Matematik

Trigonometriske funktioner

08. september 2013 af NannaSnulle (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, håber en venlig sjæl kan hjælpe mig med at komme videre, på denne skønne søndag. 

Jeg skal løse fligningen sin(t+pi / 1/2) = 0,9, t e R 

Hvordan er det nu jeg starter ? 

mvh.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2013 af mathon

Måske er en bedre begyndelse

                              sin(t+π/2) = cos(t) = cos(2π - t) = 0,9        t ∈

       for to ∈ [0;2π[

       har du
                              to = cos-1(0,9) ≈ 0,4510
                   
                              2π - to ≈ 5,8322

løsning:
                              t = 0,4510 + p•2π    v     t = 5,8322 + p•2π     p ∈ Z

                             

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2013 af peter lind

Du starter med at slå invers sinus af 0,9 op på din lommeregner. Husk på at den skal indstilles til at vise radianer


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2013 af Krabasken (Slettet)

# 1

Bemærk, at sin(t+pi / 1/2) = sin(t + 2π)  = sin(t) . . .


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2013 af mathon

#3

          Ja - hvis det ikke er en simpel tastefejl!


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo, men det er vel næsten klart, at der nok menes sin(t + π/2) og ikke sin(t + π/(1/2)) . Trådstarters feedback er selvfølgelig meget ønskværdig her.


Svar #6
08. september 2013 af NannaSnulle (Slettet)

tusind tak for jeres svar - sidder og forsøger iherdigt at løse opgaven med jeres imput. 
Ja, det er rigtig, ligninger hedder: sin(t + π/2) = 0,9 , t ∈ R 


Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.