Fysik
En 40 w-pære
b)hvad koster det at have pæren tændt i to timer?
c) En familie har pæren tændt to timer om dagen 200 dage om året, hvad koster det?
Svar #1
29. oktober 2005 af iB (Slettet)
b)Hvad koster en kwh?
c)"hvis et æble koster 2kr, hvad koster så 3 æbler?"
Svar #2
29. oktober 2005 af Nik_ (Slettet)
Svar #3
29. oktober 2005 af iB (Slettet)
Svar #4
29. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)
Må jeg tilføje at tiden skal være i sekunder(Joules lov)
Svar #5
29. oktober 2005 af iB (Slettet)
Nej, tiden skal ikke være sekunder, men i timer, når man prøver at finde antal kilowattTIMER ;)
(du tænker på [W = J / s])
Svar #7
30. oktober 2005 af Nik_ (Slettet)
Er det så bare 40*2?
eller det er det vel ikke for jeg skal vel lave W om til kw?
Svar #8
30. oktober 2005 af MacMadsen (Slettet)
Svar #10
30. oktober 2005 af MacMadsen (Slettet)
Når en pære er på 40 watt så er den på hvormange kilowatt? Og nej det er ikke 40.000
Svar #13
30. oktober 2005 af MacMadsen (Slettet)
40 w = x kw
40 w = x 1000w
40/1000 w = x w
0,04 w = x
dvs. at pæren bruger 0,04 kw
Svar #15
30. oktober 2005 af MacMadsen (Slettet)
for at kunne svare på spørgsmål b, i din opgave må du have oplyst et eller andet sted hvad en kwh koster.
Hvis ikke kan du finde en takst på et elselskabs hjemmeside. Bare husk at skrive i opgaven at du "forudsætter at prisen på en kwh er x kr."
Svar #16
30. oktober 2005 af MacMadsen (Slettet)
forbruget over 2 timer bliver altså 0,08 kwh.
Svar #17
30. oktober 2005 af Nik_ (Slettet)
Svar #19
30. oktober 2005 af MacMadsen (Slettet)
