Matematik

Hjæææææælp!

08. september 2013 af REissa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nedenfor er angivet ligningen for en linje og et punkt i planen. Bestem i hvert af de tre tilfælde ligningen for den linje, der går gennem det givne punkt og er ortogonal på den givne linje.

a. 2x-3y+4=0 og P (3,1)
b. y = -2x+4 og P (-1,2)
c. -x = 3y+12 og P (0,-4)

En linje går gennem punkterne (2,3) og (-1,-3)

A) bestem linjens hældning

b) Bestem linjens ligning ved hjælp af formlen: y-y0=a(a-x0)

Det til en aflevering der skal afleveres her om nogle par timer.. Har lavt alle andre, og har simpelthen siddet med dem her i timevis uden at vide hvordan jeg skal lave dem. En venlig sjæl der vil hjælpe med at løse dem med mellem regninger?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

a - c. Aflæs en normalvektor n for den opgivne linie. En normalvektor til den ønskede linie er da normalvektorens tværvektor, dvs. vektoren n^ .

Opg 2. A) Benyt udtrykket for hældninsgkoefficienten ud fra to punkter.
          B) Benyt det korrekte udtryk for liniens ligning  y - y0 = a·(x - x0) .


Svar #2
08. september 2013 af REissa (Slettet)

#1
 

a - c. Aflæs en normalvektor n for den opgivne linie. En normalvektor til den ønskede linie er da normalvektorens tværvektor, dvs. vektoren n^ .

Opg 2. A) Benyt udtrykket for hældninsgkoefficienten ud fra to punkter.
          B) Benyt det korrekte udtryk for liniens ligning  y - y0 = a·(x - x0) .

Ja men det kan jeg ikke rigtigt finde ud af. Kan du uddybe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2013 af mathon

a)
                 ligningen for linjen med normalvektor n = [3,2] gennem P(3,1).

b)
                 y = -2x+4 og P(-1,2)

                ligningen for linjen med hældningskoefficient a = (1/2)  gennem P(-1,2).

c)

                -x = 3y+12 og P (0,-4)

                x + 3y + 12 = 0  og P (0,-4)

                ligningen for linjen med med normalvektor n = [-3,1] gennem P(0,-4).


Skriv et svar til: Hjæææææælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.