Matematik

quick mat spørgsmål

08. september 2013 af Parq

Hej.
Jeg sidder med en funktion f(x)=x^2*e^-x som jeg skal foretage en funktionsundersøgelse på. Jeg differentierer først funktionen, så jeg får: f'(x)=2x*e^ + x^2*-e^-x

Jeg sætter f'(x) = 0 og x^2*-e^-x over på højre side af lighedstegnet så der står: 2x*e^-x = -x^2*(-e^-x)
dernæst vil jeg gerne tage ln på begge sider af lighedstegnet for at få e væk... mit spørgsmål er så... når jeg tager ln på begge sider, vil der så stå: 2x*-x = -x^2 * -x ?
 


Svar #1
08. september 2013 af Parq

glemte at sige... mit forsøg er at finde nulpunkter, ved at isolere x


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2013 af jihudsif (Slettet)

Kan du hjælpe?


Svar #3
08. september 2013 af Parq

#2

hvad for noget? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2013 af jihudsif (Slettet)

Ja, om du kan hjælpe hurtigt :) se under beskeder.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2013 af kieslich (Slettet)

f '(x) = 2x*e-x - x2*e-x  = x*(2 - x)*e-x  = 0    Anvend nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Overblik vedhæftet

;-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Skriv et svar til: quick mat spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.